Forum Medicum

Ett framtida medicinskt & hälsovetenskapligt kunskapscentrum vid Lunds universitet

Titta in i det framtida Forum Medicum!

Se 3D modeller över det framtida Forum Medicum. Henning Larsen Architects har skapat  CAD-ritningar som gör att du kan röra dig i en virtuell Forum Medicummiljö.

 • Använd din mobiltelefon för att skanna in QR-koden nedan, och rör mobiltelefonen för att se upp i taket, åt sidorna och ner.
 • Eller klicka på bilderna och använd datormusen för att röra dig runt i miljöerna (obs använd helst Firefox)
 • Du kan även se programhandlingen som har varit ute på remiss. Remisstiden är över. Den finns även som bläddringsexemplar i receptionerna på BMC, HSC och CRC.

Observera att bilderna är tagna från programhandling, vilket innebär att det är en skiss under bearbetning. Investeringsbeslut i projektet har ännu inte fattats av Akademiska Hus styrelse.

Panorama från multitrappan i foajén, en bit upp:

Panorama från foajen bottenplan:

Panorama i foajén, bottenplan:

Panorama tagen ovanifrån över foajén:

Du kan även se den befintliga programhandlingen som just nu ligger ute på remiss här.

september 7, 2018

2 comments

 1. Lars Malm

  Forum Medicum behöver konstverk även om det i sig själv är ett konstverk. Var är det tänkt att Arne Jones´ skulptur Vertikal komposition ska finnas?
  Fastighetschefen för Akademiska Hus AB uttalade sig offentligt i Sydnytt i TV 2015 eller -16 att Vertikal komposition skulle restaureras och sättas upp och inofficiellt har det sagts att en lämplig plats är Forum Medium.
  Mvh Lars Malm, prof.em.

 2. Lars Nilsson

  Hej!

  Visst betänker ni hur totalplaneringen av fastigheten med avseende på öppna ytor, kontor, tysta utrymmen, etc, sker, så att ett misstag likt det som skedde med Niagara i Malmö inte upprepas på nytt?

  Jag har själv tvingats vistas i Niagara, och nej, det är inte en fastighet vars innanmäte har några realistiskt användabara ytor…

  https://universitetslararen.se/2017/11/20/mdh-riskerar-upprepa-misstaget-med-niagara/

  https://www.sydsvenskan.se/2016-11-27/malmos-forskare-flyr-flexkontoren-jobbar-hemma-istallet

Kommentarsfältet är stängt.