Forum Medicum

Ett framtida medicinskt & hälsovetenskapligt kunskapscentrum vid Lunds universitet

Stora aulor, speakers corners och mötesplatser ger liv och rörelse på fakulteten

Visionsgruppen för stödfunktioner har mötts igen, denna gång handlade diskussionen mer om specifika behov av lokalytor. Möjligheten att samla många människor några gånger om året i en aula/föreläsningssal kom upp som ett behov. En aula för upptill 500 personer 5-10 gånger om året, för tillfällen som NMT-dagar, Forskningens dag, Sandblomsdagar, terminsstart mm. Även en hel del arrangemang behövs för upp till 150 personer.

Att erbjuda andra aulor på andra platser är inte alltid optimalt. Det finns inte många bra alternativ och erfarenheter har visat att det är svårt att få våra interna medarbetare att ta sig långt bort. Det finns även ett värde av att vara stället där det händer här och nu, som en del av strategin: Lund University- the experience.

–  Det handlar kanske också om vad vi skulle vilja ha som vi inte har idag.

Med bättre lokaler så kanske det blir fler arrangemang och mer liv och rörelse på ett mer naturligt sätt. Det kanske behövs en SPOC-koordinator som kordinerar allt som händer så att det inte krockar.

Ytor för spontana möten togs också upp som något viktigt, t ex när man har internationella gäster på besök kan man erbjuda folk en enkel och spontan frågestund i en avslappnad miljö.  Med speaker’s corner, fri för folk att använda och möjlig till snabb utannonsering, kan vi skapa en känsla av puls och händelserik miljö.

maj 8, 2013

Inlägget postades i

Visionsarbete - stödfunktioner

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *