Forum Medicum

Ett framtida medicinskt & hälsovetenskapligt kunskapscentrum vid Lunds universitet

Ny grupp inom Forum Medicum med fokus på det “lilla extra”

En ny grupp som ska diskutera de visioner och önskemål som inte ryms inom de övriga planeringsgruppernas verksamheter, har skapats. Den benämns Mervärdesgruppen och ska diskutera konstutsmyckningar och andra arkitektoniska element eller funktioner som kan ge byggnaden det “lilla extra”. Finansiering kommer att sökas utifrån. Ordförande är Dekanus, som också tillsätter övriga gruppdeltagare.

Gruppen kommer att arbeta parallellt med planeringsgrupperna och med andra förutsättningar. Gruppens fokus kommer att vara goda idéer och hur man med små medel kan optimera Forum Medicum och utveckla de visioner och idéer som kommit/kommer under projektets gång.

 

april 24, 2017

2 comments

 1. Karin Everlund

  röd, orange, gul korta stunder: entréer
  Blått främjar kreativiteten lindrar stress: kontor, konferensrum
  Neutrala färger fångar upp ljuset: studiemiljöer
  Grönt får oss att gå ner i varv, inredningsdetaljer som växter, möbler
  Välj väster som inte ger allergi

 2. Lars Malm

  Som f.d. fysiolog och älskare av Arne Jones skulptur Vertikal Komposition hade jag flera kontakter med Akademiska Hus, först med fastighetschefen John Erik Persson, sedan med Henrik Wedmark mellan jan 2013 och okt 2014, då John Erik Persson i Sydnytt lovade att Akademiska Hus skulle restaurera och sätta upp konstverket. Jag skrev också en stor insändare i LUM och tillsammans med andra konstintresserade insändare i SDS. Jag ger inte upp och är gärna aktiv som gruppdeltagare eller adjungerad. Mitt konstintresse är också verifierat i min avhandling i Näsan i Konsten försvarad i Nasologiska fakulteten, LU.
  Med konsthälsningar
  Lars Malm, prof.em. ÖNH

Kommentarsfältet är stängt.